loader image

FAI Talks – Florian Nepravishta

Miercuri, 29 iunie 2022 începând cu ora 12.00 are loc prelegerea Conservarea si revitalizarea satelor istorice din Albania, susținută de Florian Nepravishta.


Satele istorice sunt locuri unice, iar valorile lor sunt prea fragile, astfel că ele trebuie protejate cu fermitate. Proiectul guvernului albanez “100 de sate” din cadrul Programului de Dezvoltare Rurală Integrată are ca scop crearea în premieră a unui model de succes în dezvoltarea rurală integrată a țării, în conformitate cu standardele europene.
În cadrul FAI.talks Florian Nepravishta abordează diversele aspecte legate de conservarea și revitalizarea patrimoniului cultural pentru a îmbunătăți cadrul de cunoștințe de bază și a dezvolta modele pentru a transforma aceste valori ale patrimoniului cultural, din ruine pasive, finanțate și protejate de stat, în locuri generatoare de transformare socială, culturală și economică.

Florian Nepravishtaeste arhitect și profesor titular la Facultatea de Arhitectură și Urbanism (FAU), Universitatea Politehnică din Tirana,  decan al Facultății de Arhitectură și Urbanism și șef al Departamentului de Arhitectură. Practica, activitatea sa didactică și cercetarea științifică sunt orientate către proiectarea arhitecturală, locuințe, conservarea patrimoniului istoric și regenerarea urbană. Cariera sa include numeroase participări la diverse conferințe științifice, numeroase articole științifice, referate, monografii, expoziții, ateliere de lucru și conferințe internaționale (IFAU17, IFAU18 și IFAU19); este membru în diverse comitete științifice ale conferințelor internaționale și în comitetele de redacție ale mai multor reviste naționale și internaționale, și director științific al seriei Collana “Forum for Architecture and Urbanism (FAU)” a editurii “La scuola di Pitagora editrice”, Italia.

Prof. Nepravishta este fondatorul și arhitectul principal al “Smart Studio”, Tirana, atelier cu un variat portofoliu de lucrări:  clădiri rezidențiale, hoteluri, stațiuni balneare, școli, restaurare de patrimoniu, adaptare și renovare de clădiri, design interior și design urban.

CONFIRMARE LOCURI ARHITECTURĂ