loader image

FAI Talks – Juljan Veleshnja

Miercuri, 29 iunie 2022 începând cu ora 12.00 are loc prelegerea domnului Juljan Veleshnja, profesor invitat, Director al Departamentului de Urbanism din cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism, Universitatea Politehnica Tirana, Albania.
În cadrul prelegerii FAI.talks,  Juljan Veleshnja  va prezenta structura diferitelor modele morfologice urbane, care reprezintă mai bine dezvoltarea informală a orașului Tirana și a împrejurimilor. Identificarea modelelor urbane se va baza pe diferite aspecte fizice, sociale și culturale, lectura evoluției structurii urbane și evidențierea rolului și a influenței informalității fiind importante pentru viitoarele decizii privind planul de reglementare a orașului.Juljan Veleshnja este arhitect, absolvent al Universității de Studii din Florența, Facultatea de Arhitectură, Italia. De asemenea a urmat programul de Masterat Design urban și Peisaj al Universității POLIS din Tirana.


Colaborator al studioul de design MetroPOLIS în perioada 2009-2013, Juljan Veleshnja a fost implicat în diverse proiecte și concursuri la nivel național și internațional, în calitate de arhitect și coordonator de proiect. În 2016 a obținut titlul de Doctor la Universitatea La Sapienza din Roma, în cadrul DATA – Departament of Environmental Design. Cercetarea s-a axat pe strategiile de modernizare energetică a fondului de locuințe colective din Tirana, Albania.

CONFIRMARE LOCURI ARHITECTURĂ