loader image

The IX International Festival of Architectural, Civil Engineering and Design Schools of Eurasia

In perioada 14-18 noiembrie 2019 a avut loc “The IX International Festival of Architectural, Civil Engineering and Design Schools of Eurasia”. Anul acesta, festivalul a fost organizat de Tashkent Institute of Architecture and Civil Engineering, Turin Polytechnic University din Tashkent, Samarkand State Institute of Architecture and Civil Engineering, Bukhara Institute of Technology (Uzbekistan), insa principalul organizator al celor nouă ediții ale festivalului a fost Kazakh Leading Academy of Architecture and Civil Engineering (Kazakhstan).

În cadrul Festivalului au avut loc conform programului: ceremonia oficială de deschidere a celui de-al IX-lea Festival; vernisajul expoziției lucrărilor înscrise la concursul internațional al proiectelor de diplomă; excursii în locuri istorice și obiective turistice din orașele Tașkent, Samarkand și Bukhara; ceremonia oficială de închidere al celui de al IX-lea Festival și decernarea diplomelor câștigătorilor concursului internațional de diplome. În cadrul concursului, absolvenții Facultății de arhitectură “G.M.Cantacuzino” au câștigat premiul I prin arh. Tudor Vlad și două premii III, prin arh. Andreea Calancea și arh. Elis Hairi, în contextul jurizării a 350 de diplome de arhitectură din peste 900 de proiecte înscrise din 19 țări participante.

Universitatea Tehnică a fost reprezentată la acest eveniment de domnul Decan al Facultății de Arhitectură „G. M. Cantacuzino”, prof. dr. arh. Mihai Drișcu, membru al comisiei de jurizare pentru secțiunea diplome de arhitectură în edițiile precedente. Cu ocazia acestui eveniment, între universitățile participante au fost inițiate acorduri de colaborare pentru programe de mobilități de studiu pentru studenți și mobilități de predareși de formare pentru cadre didactice, amplificându-se astfel deschiderea mediului universitar ieșean către zona extra-europeană.

REZULTATE ADMITERE