loader image

European Architecture Students Assembly – ediția nr.42

Cea de-a 42-a ediție EASA are loc pentru prima dată în România. Participanții se vor aduna la Călărași timp de două săptămâni, schimbând idei într-un program plin de ateliere și prelegeri legate de industria și educația arhitecturii, conduse de profesioniști și creativi din sfere diverse de activitate.

EASA este în prezent cea mai mare rețea de studenți de arhitectură din Europa, și este o platformă culturală care oferă spațiu pentru schimbul liber de gânduri, idei, metode și noi practici arhitecturale. Evenimentul anual reunește studenți și profesioniști pentru a forma o comunitate de participanți, tutori, organizatori, voluntari și invitați.

Tema acestui an își propune să exploreze scara 1:1.

Multitudinea suprafețelor cu care interacționăm în viața de zi cu zi definește scara 1:1 și modurile în care o înțelegem. EASA 1:1 pune accent pe analiza spațială și relațiile dintre scara desenului și construcția obiectului. În cadrul celor două săptămâni se vor aprofunda implicațiile înțelegerii spațiale, artistice și sociale prin analiza de hărți, reprezentări la scări diferite, obiecte și spații 1:1. Atelierele sunt organizate în mai multe categorii, cu diferite niveluri de complexitate și de dezvoltare teoretică a ideilor legate de tematica abordată.

EASA România deschide apelul pentru participanți, voluntari si invitați. Termenul limită pentru depunerea cererilor de participare este 11 iunie, ora 23:59.

EASA 1:1 este organizat de EASA România, și se va desfășura în perioada 30 iulie – 12 august 2022, și invită studenți și tineri arhitecți, precum și studenți din alte domenii creative care sunt interesați de tematica și comunitatea EASA. Puteți urmări toate actualizările despre eveniment pe easanetwork.org si pe paginile de Facebook si Instagram ale EASA Romania.

ÎNSCRIERE ONLINE ADMITERE