loader image

Pentru a beneficia de sprijinul financiar de 200 de Euro acordat în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare, toţi studenţii de cetățenie română  interesaţi care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Lege (venit brut mai mic de 500 lei pe membru de familie şi vârsta de până în 26 de ani, minim 45 de credite promovate din anul anterior,  excepţie face anul I de studii) pot depune documente de venit, până la data de 20 mai 2024, ora 12.00, la secretariatul Facultăţii, astfel:     

–     dosar plic cu precizarea numelui, iniţialei tatălui, prenumelui, facultăţii,  anului;

–    cerere tip;

–    copie după actul de identitate;

–    copii ale certificatelor de naştere sau ale actelor de identitate, după caz, ale celorlalţi membri ai familiei care beneficiază de prevederile  actualei legi;

–    declaraţie pe propria răspundere a solicitantului, autentificată la notariat, în sensul că venitul brut lunar pe membru de familie se încadrează  în plafonul prevăzut de art. 2 alin. (2) din Legea 269/2004 (500 lei brut) şi că dispun de diferența de bani pentru achiziționarea unui calculator cu o configuraţia minimă standard;

–    anchetă socială realizată de Primăria pe raza căreia solicitantul are domiciliul stabil. 

–  adeverinţe de venit brut, în original, ale membrilor familiei pe luna  aprilie 2024:

  • adeverinte venit brut sau cupoane de pensie în original pe luna aprilie 2024 de la ambii părinţi  sau declaraţie prin notariat/primărie pentru părinţii care nu au nici un fel de venit;     
  • adeverinţă deţinere teren şi societate de la Primărie şi ANAF pentru toți membrii familiei (exclusiv copii cu vârsta sub 18 ani).
  • adeverinţe de elev/student pentru fraţi/surori şi copii după certificatul lor de naştere (pentru legalizare se vor prezenta şi actele în original).
  • copie după hotărârea judecătorească de divorţ şi pensia alimentară pe luna  aprilie 2024 (unde este cazul).

Cererea împreună cu documentele însoțitoare se depun la secretariat, până la data de 20 mai 2024, ora 12.00. NU se acordă termen pentru eventuale completări ale dosarelor. La depunerea dosarului cu cererea și actele care o însoțesc, solicitantul va prezenta și originalele documentelor pentru confruntare. 

Configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziționarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea:

a) pentru desktop: procesor Dual core sau echivalent, FSB minim 800 MHz, frecvență minim 2300 MHz,  RAM tip DDR3 minim 1 GB, hard-disk minim 250 GB, unitate DVD,  monitor LCD minimum 17“ , tastatură, mouse optic.

b) pentru laptop: procesor minim Dual core sau echivalent, frecvență minim 2000Mhz,  RAM tip DDR3 minim 1 GB, hard-disk minim 250 GB, unitate DVD, display minimum 15“, rezoluție minimum 1.366 x 768.c) pentru netbook sau echivalent: procesor INTEL ATOM sau echivalent , tip minimum N450  sau echivalent, RAM tip DD3 minim 1 GB, hard-disk SATA minim 250 GB, unitate DVD, dispay minimum 10″.

ADMITERE 2024